
به گزارش روز دوشنبه شبکه خبری اقتصاد و بانک ایران (ایبِنا)، خبرگزاری رویترز نوشت: بسیاری شرکت های کوچک ژاپن به دلیل بی جانشین بودن مالکان پا به سن گذاشته خود، در حال از بین رفتن هستند. در سال گذشته مالی حدود 26 هزار و 700 شرکت به دلیل اینکه مالکان آنها نتوانستند جانشینی برای خود پیدا کنند، به صورت داوطلبانه تعطیل شدند.
متوسط سن مالکان شرکت های ژاپنی هم اکنون 59 سال و 2 ماه است در حالیکه در دهه 1990، 54 سال بود. حدود دو سوم این افراد جانشین ندارند و این تعداد در حال افزایش است.
این مسئله دیگر از نشانه های سرعت پیر شدن جمعیت ژاپن و تأثیر آن بر سومین اقتصاد بزرگ دنیا است.
- روزنامه لو فیگارو فرانسه نیز گزارش داد، نیکولاس سارکوزی رییس جمهوری سابق این کشور که برای شرکت در انتخابات ریاست جمهوری 2017 این کشور آماده می شود، وعده کاهش 100 میلیارد یورویی هزینه های عمومی و همچنین کاهش 40 میلیارد یورویی را داده است.
وی همچنین قول داده است که سهامداران برخی از شرکت ها را کاهش دهد و ساعات کار کارمندان دولت را از 35 ساعت در هفته به 37 ساعت در هفته افزایش دهد.
- خبرگزاری رویترز از به اوج رسیدن رشد تولید آلمان در سه ماه گذشته خبر داده است. این شاخص که یک پنجم اقتصاد آلمان را تشکیل می دهد، از 53.6 در ماه اوت به 54.3 در ماه سپتامبر افزایش یافته است.
گفته می شود، کارخانجات آلمانی در پی افزایش تقاضاهای خارجی، تولیدات خود را افزایش داده اند.
رشد تولید در آلمان نقش مثبتی در رشد اقتصادی این کشور در سه ماهه سوم سال جاری میلادی خواهد داشت. رشد اقتصادی آلمان در سه ماهه نخست 0.7 درصد و در سه ماهه دوم 0.4 درصد اعلام شده بود. اما کارشناسان رشد 1.9 درصدی را برای سه ماهه سوم پیش بینی کرده اند.
- وال استریت ژورنال اعلام کرده است، بانک ING بزرگترین شرکت خدمات مالی هلند به هدف سرمایه گذاری روی سکوهای دیجیتال و همچنین پس انداز سالانه 900 میلیون یورو تا سال 2021، 7 هزار شغل خود را کاهش می دهد.
بانک ING هم اکنون 52 هزار نیروی کار دارد و انتظار می رود کاهش 12 درصدی مشاغل آن بیشتر در بخش تأمین کننده ها باشند تا خود این شرکت.
- خبرگزاری فرانسه نوشت: نرخ تورم در ترکیه به دلیل افزایش اندک قیمت مواد غذایی، کمتر از پیش بینی ها افزایش یافته است.
تورم ترکیه که در ماه گذشته 8.05 درصد اعلام شده بود در ماه سپتامبر 7.28 درصد اعلام شده است. این رقم برای سپتامبر 7.87 درصد پیش بینی شده بود. قیمت مواد غذایی در این کشور که در ماه اوت 6.19 درصد افزایش یافته بود در ماه سپتامبر 4.16 درصد افزایش یافته است.
قیمت مواد غذایی تقریبا یک چهارم نرخ تورم در ترکیه را تشکیل می دهد.
- اسکای نیوز خبر داد که فیلیپ هموند وزیر خزانه داری انگلیس به عملکرد اقتصادی این کشور در نیمه نخست سال جاری میلادی نمره 8 از 10 داد.
وی با وجود ابراز رضایت از آمار بالای اشتغال و رشد اقتصادی گفت که انگلیس با چالش های بلند مدتی روبرو خواهد بود.
- سی ان بی سی از آزاد سازی مبلغ یک میلیارد دلار از سوی دولت عربستان برای کمک به خروج کارگران مهاجر از این کشور خبر داد.
این مبلغ به شرکت های عمرانی عربستان پرداخت خواهد شد تا با کارگران خارجی خود تسویه حساب کنند.